Особливості конструкції
Звісно, що головна мета соковижималки – не просто дати споживачу можливість отримати сік, але зробити це швидко і зручно, при цьому отримати сік максимально корисний і «живий».
Якісні показники соку напряму залежать від частоти обертання центрифуги соковижималки. Випробовування і досліди показали, що оптимальна частота обертання центрифуги знаходиться в діапазоні від 4500 до 8000 обертів в хвилину. Соковижималка Juice Master має 6300 обертів у хвилину. Саме така частота була встановлена розробниками як найкраща, оскільки дозволяє отримувати соки високої якості як з м’якої, так і з твердої сировини, а також автоматизувати процес видалення відходів в поліетиленовий пакет, що знаходиться в ємності для жому.
Додаткову відцентрову силу додають ще дві конструктивні особливості соковижималки: зубчики на ріжучому диску розміщені по спіралі, а також точно розрахований кут нахилу металевого ситця. Все це було розробками конструкторів Rotel, запатентовано і не має аналогів в світі.
Окрім цього, необхідно сказати, що сама соковижималка дуже зручна і надійна в експлуатації: сито не має спайок і клепок, частота обертання двигуна підтримується строго постійною. До того ж, функція турбопродуву дозволяє робити соки не тільки з овочів і фруктів, але і з дрібнокісточкових продуктів (наприклад, з обліпихи, смородини, ківі, малини і ін.)